Zgodovina

KOLESARSKI  KLUB  MASTER TEAM  KRŠKO

Zgodba se prične že v začetku devetdesetih let, bolj natančno leta 1990, ko se prvič pojavi ime »Master«. Takratni mehanik, ki je deloval v kolesarskem društvu Savaprojekt  g. Dušan Čučnik, je pričel s sestavo koles lastne blagovne znamke pod imenom »MASTER«.  Leta 1991 je pod istim imenom registriral svoj servis koles.

Prehod iz leta 1991 v 1992 je bil ključnega pomena, saj je g. Dušan Čučnik v družbi še dveh prijateljev (Milan Oštir in Marjan Kovačič) pričel razmišljati in hkrati dal pobudo, da bi ustanovili in registrirali kolesarsko društvo. Že meseca aprila leta 1992, so obiskali kolesarsko zvezo Slovenije in si priskrbeli tekmovalne licence za rekreativne kolesarje in si nadeli ime MASTER TEAM. Dokaj uspešno so tekmovali in se udeleževali večina kolesarskih maratonov v Sloveniji,  Italiji in tudi Avstriji.

V letu 1992 so pridobili še nekaj somišljenikov, ljubiteljev kolesarstva, se sestali v gostilni Murko in na ustanovnem sestanku 9.10.1992 izbrali deset podpisnikov-ustanoviteljev, potrebnih za registracijo kolesarskega društva in uradno določili naziv društva, kolesarsko društvo Master team Krško. Vpis v register društev je bil 22.10.1992. V mesecu decembru 1992 so na pobudo krajanov, staršev in članov društva vključili tudi tekmovalno sekcijo, takrat še v mlajših kategorijah – kategorije dečki in kategorije mladincev.

Dečki B:

  • Prevejšek Andrej -1982
  • Prevejšek Sandi -1982
  • Prevejšek Tadej -1984

Dečki A:

  • Prevejšek Damjan -1980
  • Divjak Zalokar Gorazd -1980
  • Sambol Peter -1979
  • Podbršček Aleš -1979

Mlajši mladinci:

  • Stopar Jože -1978

V prihodnjih letih so se pridružili še naslednji člani mlajših kategorij: Abram Igor, Abram Miran, Divjak Zalokar Luka, Dular Mirt, Dular Jernej, Gabrič Miha, Gabrič Primož, Jevšnik Marko, Kodrič Gregor, Lužar Anton, Medvedec Andrej, Mežič Dejan, Senica Domen, Sotošek Tomaž, Vrščaj Simon, Zalokar Mišel in Zorko Benjamin.

V spomin preminulemu Rudiju Pajtlerju so 11.07.1993 organizirali 1. Rudijev memorial.

V naslednjih dveh letih se je povečalo število članov, kakor tudi tekmovalcev, ki so uspešno zastopali barve in ime društva. Zaradi pomanjkanja sponzorjev je bilo po petih letih tekmovalni del društva ukinjen in je pričelo delovati zgolj samo na rekreativnem nivoju.. Društvo je 10.11.1995 spremenilo ime v »Rekreativno kolesarsko društvo Krško« (RKDK).

Novo pobudo za kolesarski klub je prevzel g. Damjan Prevejšek, ki je ponovno združil stare in nove prijatelje-kolesarje pod eno enotno streho in opravil potrebno delo okoli registracije in ostalih zadev, ki so potrebne za registracijo in včlanitev v kolesarsko zvezo Slovenije. Po dogovoru vseh članov so na občnem zboru 01.02.2014 enoglasno sprejeli naziv kluba Kolesarski klub Master team.

Spisal: Dušan Čučnik